Den Haag,
10
juli
2023
|
14:10
Europe/Amsterdam

T-Mobile en Open Dutch Fiber voorzien nog eens 18.000 adressen in Heerlen van glasvezel

In Heerlen Noord krijgen 18.000 adressen toegang tot supersnel internet via glasvezel van T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber. Naar verwachting kunnen de eerste adressen, bestaande uit huishoudens en ondernemers, vanaf januari 2024 gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren hiermee een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland.

De in totaal 18.000 adressen zijn verdeeld over Vrieheide, de Stack, Heerlerheide, Passart, Heksenberg, Rennemig, Beersdal, Zeswegerf, Nieuw Husken, Schanelen, Grasbroek, Meezenbroek en Schaesbergerveld. De werkzaamheden beginnen in september 2023 en bewoners en ondernemers worden door T-Mobile en Open Dutch Fiber geïnformeerd over deze werkzaamheden. Voor bewoners en ondernemers die op de hoogte willen blijven van het aanlegproces en meer willen weten over de specifieke gebieden in Heerlen Noord is een speciale pagina ontwikkeld met meer informatie. 

Betaalbaar en snel internet voor iedereen
T-Mobile werkt samen met Open Dutch Fiber aan de uitrol van glasvezel naar ruim 1 miljoen adressen. Inmiddels hebben beide partijen al meer dan 1 miljoen adressen aangekondigd. Er wordt gekozen voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Wanneer mogelijk en betaalbaar, maakt T-Mobile gebruik van beschikbare kabels van andere netwerkaanbieders. “T-Mobile is trots op haar positie als de grootste aanbieder van 100% glasvezel in Nederland. Inmiddels zijn onze internet en tv-diensten via glasvezel voor bijna 6 miljoen huishoudens bereikbaar en we blijven doorgaan zodat zoveel mogelijk Nederlanders kunnen profiteren van betaalbaar en snel internet. Met Open Dutch Fiber hebben we inmiddels de grens van 1 miljoen aangekondigde adressen bereikt en we gaan samen verder door nu ook in Heerlen Noord glasvezel aan te bieden.,” zegt Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer van T-Mobile Nederland. “Met Heerlen Noord hebben we er weer een groot gebied bij en daar ben ik trots op. We stoppen pas wanneer zo veel mogelijk Nederlanders kunnen profiteren van betaalbaar en snel internet!”

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen
"Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft nu toegang tot snel internet via glasvezel. In vergelijking met andere landen in Europa lopen wij daarmee achter. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand", zegt Floris van de Broek, CEO van Open Dutch Fiber. Na T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden gebruikmaken van het glasvezelnetwerk. "Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt. Zo verzekeren we heel Nederland zo snel mogelijk van toegang tot concurrerende diensten via glasvezel."

T-Mobile levert al glasvezeldiensten in EindhovenZoetermeerHaarlemDen Haag en Rotterdam. Eerder zijn er werkzaamheden aangekondigd voor UtrechtRidderkerkLeidschendamVoorburgDelftVenloRoosendaal
AmsterdamHeemskerkBeverwijkHellevoetsluisKerkradeWoerdenVoorschoten
Capelle aan de IJsselAssenPurmerendRucphenLeidenHillegom, Lisse, Rotterdam, Oegstgeest, Hoorn en Dijk en Waard. Daarbij wordt, waar mogelijk, gebruik gemaakt van de beschikbare infrastructuur van andere netwerkaanbieders.


Voor meer informatie ga naar:
https://www.t-mobile.nl/thuis/internet/glasvezel/heerlen