Den Haag,
22
maart
2022
|
11:42
Europe/Amsterdam

T-Mobile en Open Dutch Fiber voorzien ruim 33.000 huishoudens in Beverwijk en Heemskerk van glasvezel

T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber supersnel internet via glasvezel aanbieden bij meer dan 33.000 huishoudens in Beverwijk en Heemskerk. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf juni 2022 gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren hiermee weer een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland.

In verschillende wijken waar nog geen glasvezelnetwerk ligt wordt glasvezel aangelegd. Dit gebeurt in Beverwijk in de wijken Centrum, Vondelkwartier, Prinsenhof, Warande, Kuenenplein, Westertuinen, Meerestein, Oosterwijk en Zwaansmeer. In Heemskerk zijn dat Heemskerk-dorp, Commandeurs, Marquette, Hofland, Oosterwijk, Zuidbroek, Heemskerkerduin, Noorddorp, Poelenburg, Oosterzij, Noordbroek, De Trompet, Kerkbeek, Assumburg, Hoogdorp en Waterakkers. In Beverwijk starten de werkzaamheden in april 2022 en in Heemskerk naar verwachting in mei 2022. In juni 2022 worden de eerste woningen aangesloten in Beverwijk. In Heemskerk gebeurt dit na de bouwvak. Bewoners die te maken krijgen met de werkzaamheden voor de aanleg van glasvezel worden op de hoogte gebracht door T-Mobile en Open Dutch Fiber. 

Betaalbaar snel internet voor iedereen 
T-Mobile heeft de ambitie om op glasvezel de grootste en snelste te worden. Om dat te bereiken, werkt de telecomprovider samen met Open Dutch Fiber aan de uitrol van glasvezel naar ruim 1 miljoen huishoudens. Daarbij wordt gekozen voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Daarnaast wordt, waar mogelijk en indien betaalbaar, gebruikgemaakt van de beschikbare infrastructuur van andere netwerkaanbieders. Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer van T-Mobile Nederland, is dan ook blij met deze stap: “Overal in Nederland moeten mensen betaalbaar snel internet kunnen gebruiken. Beschikbaarheid van glasvezel zou een basisvoorziening voor ieder huishouden moeten zijn. Ik ben trots dat we opnieuw een groot gebied aansluiten op glasvezel en de inwoners van zowel Beverwijk als Heemskerk kunnen laten profiteren van de voordelen van glasvezel.’’

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen
Na T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden gebruikmaken van het glasvezelnetwerk. Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt om zo heel Nederland zo snel mogelijk van toegang tot concurrerende diensten via glasvezel te verzekeren. Floris van den Broek van Open Dutch Fiber: “Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft nu toegang tot snel internet via glasvezel. We lopen daarmee achter in vergelijking tot andere landen in Europa. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand. Open Dutch Fiber versnelt de aanleg van glasvezel in Nederland. Toegang tot de mogelijkheden van stabiel en snel internet via glasvezel moet voor iedereen beschikbaar zijn.”

T-Mobile levert al glasvezeldiensten in Den HaagEindhoven, Zoetermeer, Haarlem en Rotterdam. Binnenkort in UtrechtRidderkerkLeidschendam-VoorburgDelftVenlo, Roosendaal en Amsterdam. Daarnaast wordt, waar mogelijk, gebruik gemaakt van de beschikbare infrastructuur van andere netwerkaanbieders.

Voor meer informatie ga naar: www.t-mobile.nl/thuis/internet/glasvezel/beverwijk of www.t-mobile.nl/thuis/internet/glasvezel/heemskerk