30
oktober
2015
|
08:00
Europe/Amsterdam

T-Mobile geeft Nederland het netwerk van de toekomst

4G-netwerk landelijk dekkend

Vanaf vandaag heeft de Nederlandse consument de keuze uit drie landelijk dekkende 4G-netwerken. T-Mobile heeft een volledig nieuw landelijk dekkend 4G-netwerk gebouwd. Een netwerk dat is gebouwd voor de toekomst waarin het dataverbruik explosief zal groeien. Nederlanders gebruiken steeds meer data. Het dataverbruik op het T-Mobile netwerk alleen al is met 55% gestegen ten opzichte van vorig jaar. Met meer 4G-masten (7.000) en de hoogste gemiddelde snelheden, heeft T-Mobile het netwerk met de grootste capaciteit in Nederland.

Lampros Iskos, CTO: “Voor de bouw van ons netwerk hadden wij maar één ding voor ogen. Onze klanten de allerbeste netwerkervaring geven. Daar hebben we fors in geïnvesteerd en we hebben het lef gehad om daar meer tijd voor te nemen en het grondiger te doen. Het was voor ons, maar vooral voor onze klanten makkelijker geweest als we gewoon het bestaande netwerk hadden verbouwd en daardoor veel sneller klaar waren geweest. Omdat we de leider in mobiel internet willen zijn, vonden we dat wij het anders moesten doen en daarom kozen we een andere route. Een route die langer heeft geduurd, maar die er nu wel voor zorgt dat onze klanten een superieur netwerk tot hun beschikking hebben.”

Meer masten, meer capaciteit
Kenmerkend voor het netwerk van T-Mobile is de combinatie van hoge snelheden en een grote capaciteit. Met 7.000 4G-masten verspreid over heel Nederland, heeft het 4G-netwerk van T-Mobile de grootste capaciteit van het land. Capaciteit die nodig is om het groeiende datagebruik probleemloos te kunnen verwerken. Data die Nederlanders gebruiken om onderweg films te kijken, te gamen of om handige apps te gebruiken die ons leven steeds makkelijker maken. De grote capaciteit gecombineerd met de hoge snelheden geeft klanten de ultieme internetervaring.

Onafhankelijke onderzoeken van DIKW en analyses van OpenSignal tonen aan dat het netwerk van T-Mobile de hoogste gemiddelde 4G-snelheid haalt. Daarmee hoort het netwerk tot de wereldtop.

Nieuw netwerk: investering voor de toekomst
Het kostte T-Mobile twee en een halfjaar jaar om een volledig nieuw netwerk te bouwen. De provider heeft er bewust voor gekozen om alles vanaf de grond opnieuw op te bouwen en daar kwam veel bij kijken. Zo zijn er 4.000 containers vol nieuwe netwerkapparatuur naar Nederland verzonden om ons netwerk te bouwen. Er is ruim 30.000 kilometer bekabeling gebruikt en er zijn 22.000 nieuwe accu’s geplaatst. Dat is genoeg om drie keer non-stop de wereld rond te rijden in een elektrische auto. Tevens werden 21.600 nieuwe antennes geïnstalleerd, waarvan de grootste antenne zo groot is als een surfplank. Dit alles om een zo duurzaam mogelijk netwerk te bouwen dat klaar is voor de toekomst.

Landelijke dekking
Op dit moment woont 95% van alle inwoners van Nederland in het 4G-dekkingsgebied van T-Mobile. Maar de provider bouwt verder en voert aanvullende verbeteringen door. Onze verwachting is dat het 4G-dekkingspercentage eind 2015 99% is. Het netwerk van T-Mobile bestaat uit zowel hoge (1800MHz) als lage (900MHz) frequenties. De lage frequenties zorgen voor een extra sterke dekking binnenshuis.

Ook voor klanten van Ben
T-Mobile voert de merken T-Mobile en Ben. Dit betekent dat ook alle klanten van Ben met een 4G-bundel gebruik maken van het volledig vernieuwde en landelijk dekkende 4G-netwerk.