24
augustus
2015
|
17:15
Europe/Amsterdam

T-Mobile heeft grootste datacapaciteit

Samenvatting
  • T-Mobile werkt in rap tempo aan de uitrol van haar nieuwe 4G-netwerk. Eind oktober woont 95% van alle inwoners in Nederland in het 4G-dekkingsgebied van T-Mobile.
  • De datacapaciteit van het T-Mobile-netwerk is groter dan de datacapaciteit van de twee andere grote providers bij elkaar opgeteld.
  • Extra sterke indoordekking met 4G op 900MHz in de Randstad.
  • Uit het DIKW rapport, gebaseerd op Ookla speedtestresultaten, blijkt voor het derde kwartaal dat het netwerk van T-Mobile gemiddeld het snelst is.
  • T-Mobile start in november met pilot 4G+ (Carrier Aggregatie) voor snelheden tot 225 Mb/s.

Grootste datacapaciteit
Het T-Mobile 4G-netwerk is specifiek gebouwd met het oog op het fors toenemende datagebruik van consumenten en bedrijven in het komende decennium. T-Mobile heeft nu al de meeste antennes met 4G in Nederland (meer dan 5000) en daarmee het grootste 4G-netwerk. Een ideale mix van frequenties en de meeste masten in Nederland, vertaalt zich direct in een zeer grote capaciteit en beschikbaarheid van het 4G-netwerk voor klanten. Deze capaciteit is nodig om meer MB’s te kunnen verwerken. MB’s die klanten graag willen omdat bijvoorbeeld films kijken via de smartphone of tablet snel aan populariteit toeneemt.

Ookla speedtest
Het onafhankelijke data-analyse bureau DIKW Consulting analyseert ieder kwartaal de Ookla speedtesten. Deze speedtesten worden gedaan door consumenten op een eigen device. Uit deze analyse blijkt voor het derde kwartaal op rij dat de 4G-netwerksnelheid van T-Mobile, in de gemoderniseerde gebieden, gemiddeld het hoogst is voor downloaden en uploaden ten opzichte van de twee andere grote providers. Het volledige DIKW-rapport is hier te downloaden.

Verbeterde indoordekking in de Randstad
Om ervoor te zorgen dat het netwerk van T-Mobile overal en onder alle omstandigheden topprestaties blijft leveren heeft T-Mobile 4G op de 900 MHz frequentie geactiveerd in de Randstad. Dit is een extra dekkingslaag bovenop de 4G-dekking op de 1800MHz. De 900 MHz gecombineerd met de 1800 MHz frequenties bieden een betere indoordekking. T-Mobile verwacht tegen het eind van het jaar 75% van de inwoners te kunnen voorzien van de verbeterde indoordekking (4G op de 900 MHz).

Pilot 4G+ Carrier Aggregatie
Met de komst van de allernieuwste (high-end) toestellen stijgt de vraag naar nog meer snelheid. De nieuwste toestellen ondersteunen 4G-snelheden tot 300Mb/s. 4G+ is de nieuwe en snellere versie van 4G. T-Mobile zal vanaf november op een aantal, nog nader te bepalen, locaties 4G+ met 225Mb/s gaan testen. De pilot wordt gebruikt ter voorbereiding van de uitrol van 4G+. Om 4G+ carrier aggregatie aan te kunnen bieden is er minstens 4G nodig op twee frequentiebanden. Als T-Mobile 4G+ met 225Mb/s zou activeren in haar gehele netwerk, dan geldt dit voor al deze 4G 900/1800 masten.