Den Haag,
20
maart
2020
|
20:56
Europe/Amsterdam

T-Mobile heropent een deel van de winkels in heel Nederland

T-Mobile heropent morgen 11 winkels die zijn omgebouwd om klanten en medewerkers te beschermer tegen een verdere verspreiding van het coronavirus. Een van de maatregelen die is genomen is de installatie van een plexiglaswand, waardoor het fysieke contact tussen klant en werknemer tot een minimum is beperkt. In de loop van volgende week zullen naar schatting nog eens 10 winkels in heel Nederland worden geopend met dezelfde veiligheidsmaatregelen.   

Søren Abildgaard, CEO T-Mobile Nederland: "Enkele dagen geleden hebben we de moeilijke beslissing genomen om al onze winkels te sluiten. De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en klanten stond bij deze beslissing voorop. Tegelijkertijd is het in deze uitdagende tijden des te belangrijker om klanten verbonden te houden. Met het nieuwe box-in-shop concept kunnen we deze veiligheid garanderen en onze klanten van dienst zijn, vandaar dat we besloten hebben om een aantal winkels te heropenen".   

Getroffen maatregelen   T-Mobile heeft in de heropende shops de volgende maatregelen getroffen:  

  • Een plaat van plexiglas die direct contact tussen klant en medewerker voorkomt.   

  • Voor doorgifte van producten, zoals bijvoorbeeld een gekochte handset of simkaart, is er een speciale opening.   

Daarnaast zijn er ook verscherpte regels voor klanten:   

  • Klanten kunnen hun toestel opsturen ter reparatie. Daarvoor is een online proces ingericht.  In de shops worden geen telefoons meer aangenomen.   

  • Maximaal twee klanten mogen tegelijk naar binnen om geholpen te worden.   

  • Uiteraard dient een klant op 1.5 meter afstand van de balie te blijven staan.   

  • De shops zijn pin-only, er wordt geen cash geld meer aangenomen.   

De openingstijden van de shops zijn aangepast: alle heropende shops zijn van maandag t/m zaterdag elke dag open van 12.00 tot 17.00 uur,.  

Banen behouden 

Daarnaast doet T-Mobile er alles aan om de banen van al haar vaste medewerkers te behouden. Dit geldt ook voor de medewerkers die werken in een winkel die niet op korte termijn opengaat. Alle winkelmedewerkers zijn hierover geïnformeerd.