Den Haag,
22
april
2015
|
07:52
Europe/Amsterdam

T-Mobile in oktober landelijke 4G-dekking

  • Bouw van het nieuwe 4G-netwerk verloopt voorspoediger dan gepland
  • Nieuw netwerk specifiek ontworpen voor explosieve stijging dataverbruik
  • DIKW rapport: 4G-netwerk T-Mobile gemiddeld het snelste getest
  • Mark Klein: CEO T-Mobile Nederland: ‘Nederland beschikt straks over de beste mobiele infrastructuur van Europa’

Den Haag, 22 april 2015 –T-Mobile zal, volgens een nieuwe planning, in oktober 2015 landelijke 4G-dekking aanbieden. Dit betekent dat 95% van alle inwoners van Nederland dan woont in het 4G-dekkingsgebied van T-Mobile. De vernieuwing van het netwerk verloopt namelijk voorspoediger dan gepland. Een 4G-netwerk dat op basis van in totaal 125.000 Ookla Speedtests in Q4 2014 gemiddeld het snelste is van de drie grootste mobiele operators.

Mark Klein, CEO T-Mobile: “De mobiele telecommunicatie sector speelt als vitale infrastructuur een zeer belangrijke rol in de innovatie- en concurrentiekracht van Nederland. Geen enkel ander land in Europa biedt zo’n goede landelijk dekkende mobiele infrastructuur als Nederland. In deze uiterst competitieve omgeving leggen wij onze ambitie nog hoger: het beste netwerk voor Nederland bouwen. Het T-Mobile 4G-netwerk is specifiek gebouwd met het oog op het fors toenemende datagebruik van consumenten en bedrijven in het komende decennium.”

Nieuw netwerk

Om deze ambitie waar te kunnen maken heeft T-Mobile voor een andere netwerkstrategie gekozen dan haar directe concurrenten. T-Mobile heeft haar netwerk compleet vernieuwd en maakt daarvoor gebruik van de nieuwste technologie, een ideale mix van frequenties en de meeste masten in Nederland. Dit vertaalt zich direct in een zeer grote capaciteit en beschikbaarheid van het 4G-netwerk voor klanten. Nu al biedt het 4G-netwerk gemiddeld de hoogste internetsnelheden.

DIKW-rapport

Het onafhankelijke data-analyse bureau DIKW analyseerde in Q4 2014 ruim 125.000 Ookla snelheidstesten in de gemoderniseerde gebieden van T-Mobile. Uit deze analyse is gebleken dat de netwerksnelheid van T-Mobile in haar dekkingsgebied gemiddeld het hoogst is voor downloaden en uploaden ten opzicht van de twee andere netwerkaanbieders Klik hier om het volledige DIKW-rapport te downloaden.

Later dit jaar zal T-Mobile op het vernieuwde netwerk ook de LTE900 frequentie activeren waardoor klanten nog een extra kwaliteit boost gaan ervaren. Vooral binnenshuis en op moeilijk bereikbare locaties. Hierdoor zal de beschikbaarheid van het 4G-netwerk verder toenemen.

4G-Datagebruik in de lift

Het netwerk van T-Mobile is speciaal gebouwd voor extreem grote hoeveelheden data. Dat is nodig, want T-Mobile ziet dagelijks het dataverbruik op haar netwerk explosief stijgen. Op dit moment gebruiken dagelijks ruim 1 miljoen klanten het 4G-netwerk van T-Mobile. In totaal werd er op het T-Mobile netwerk in Q1 van 2015 54% meer data verbruikt dan in Q1 2014.