01
januari
2016
|
22:53
Europe/Amsterdam

T-Mobile klanten in de spotlight op nieuwjaarsdag

Het 4G-netwerk van T-Mobile geeft Nederland meer. Daarom deelt T-Mobile op 1 januari haar reclamezendtijd met iedereen die op een bijzondere of originele manier heel Nederland een gelukkig Nieuwjaar wilt wensen. T-Mobile riep haar klanten op om tijdens de jaarwisseling tussen 22.00 uur en 2.00 hun nieuwjaarswens in een videoboodschap te Whatsappen naar T-Mobile. 

T-Mobile ontving ruim 500 video’s. Uit alle video's is een aantal geselecteerd en deze zijn onderdeel van de TV-commercials die vandaag tussen 18.43 uur en 23.00 op verschillende zenders wordt uitgezonden. Alle nieuwjaarswensen en het uitzendschema zijn hier te vinden. www.t-mobile.nl/oud-en-nieuw

2,6 keer zoveel data
Tijdens de jaarwisseling brachten T-Mobileklanten hun nieuwjaarswensen massaal over via mobiel internet.  Het dataverkeer was 2,6 zoveel als normale gemiddelde, namelijk 13,1 TB. Vorig jaar Oud&Nieuw was het nog 4,5TB – wat eveneens een flinke stijging was t.o.v. het jaar daarvoor. De datapiek is dus verdriedubbeld met een jaarwisseling geleden. 

Nog een aantal andere feitjes….

  • Het aantal telefoongesprekken was 21x zoveel als het normale gemiddelde tussen 0:00-2:00 namelijk 1,9 miljoen gesprekken! Vorig jaar met Oud&Nieuw waren het nog 1,7 miljoen gesprekken. De telefoongesprekken-piek is 11% hoger dan de vorige jaarwisseling
  • Het SMS-verkeer is afgenomen met 17%. Het SMS verkeer neemt steeds verder af als gevolg van de smartphone-messenger apps. Toch blijven T-Mobile klanten nog altijd grote hoeveelheden SMS versturen tijdens de jaarwisseling.