Den Haag,
27
augustus
2020
|
14:00
Europe/Amsterdam

T-Mobile kondigt partnership aan met TBWA\NEBOKO

Den Haag, 27 augustus 2020 - Na een uitgebreide selectieprocedure kondigt T-Mobile het begin aan van een nieuw hoofdstuk in zijn marketing communicatie activiteiten, door een samenwerking aan te gaan met TBWANEBOKO. De telecomprovider gaat een intensief partnership aan met TBWANEBOKO voor de marketing communicatie van de merken T-Mobile, Tele2 en Ben. Na de fusie met Tele2, worden alle marketing communicatie campagnes van de drie merken ondergebracht bij dit bureau.

T-Mobile wil met de samenwerking met TBWANEBOKO de marketing communicatie activiteiten voor de drie merken centraal coördineren, terwijl er in het verleden samen werd gewerkt met verschillende bureaus. T-Mobile startte deze ingrijpende verandering met een selectieprocedure waarvoor zeven kandidaat-reclamebureaus waren uitgenodigd. Na vier selectierondes, die deels virtueel plaatsvonden vanwege Covid-19, bleven er twee sterke kandidaten over, waar de Publicis Groupe er een van was. Uiteindelijk viel de keuze op TBWANEBOKO vanwege hun werkwijze, bedrijfscultuur, strategie en creativiteit en blijken zij de meest geschikte partner voor de drie merken op zowel de consumenten- als de zakelijke markt.

Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer Consumer bij T-Mobile: “Na de fusie met Tele2 hebben we de marketing teams van T-Mobile, Tele2 en Ben al samengevoegd. Maar met drie merken, drie toonaangevende reclamebureaus en een aanzienlijk netwerk van leveranciers, werd het tijd om de activiteiten verder te stroomlijnen en coördineren. Daarom waren wij op zoek naar een reclamebureau dat de belofte van de drie verschillende merken zo goed mogelijk tot leven kan brengen. Deze nieuwe samenwerking met TBWANEBOKO stelt ons in staat om de volgende stap te zetten in onze merkstrategie en nóg meer in te spelen op de digitalisering van de customer journey.”

Ook het business team van T-Mobile kijkt uit naar de samenwerking met TBWANEBOKO. Leon Toet, Chief Commercial Officer Business bij T-Mobile: “Wij hebben het volste vertrouwen dat zij in staat zijn onze ondernemende stijl van zaken doen een herkenbaar gezicht te geven. Tijdens het selectieproces hebben we gemerkt hoe sterk de bedrijfscultuur van de twee bedrijven een match zijn. Beide bedrijven houden ervan om de status quo op te schudden en daar zal de klant uiteindelijk van profiteren.” 

Rik Ledder, CEO bij TBWANEBOKO: "We zijn ongelofelijk trots om voor deze drie mooie merken aan de slag te mogen gaan. Met een data-gedreven, ‘customer centric’ aanpak gaan we graag samen met T-Mobile - en onze digital customer experience agency TBWAX - aan een mooie toekomst bouwen. De energie en motivatie waren gedurende de gehele selectieprocedure voelbaar en de klik tussen de teams is fantastisch. We kijken vol vertrouwen en enthousiasme uit naar onze samenwerking."

TBWANEBOKO is een partner voor alle marketing communicatie activiteiten van T-Mobile en de volledige merkstrategie over alle drie de merken heen. T-Mobile zal nog steeds gebruikmaken van de flexibele inzet van andere leveranciers. Deze zullen op uitnodiging van T-Mobile in staat gesteld worden om voorstellen te doen.