09
november
2015
|
14:21
Europe/Amsterdam

T-Mobile maakt 4G-netwerk geschikt voor NL-Alert

Het 4G-netwerk van T-Mobile is vanaf heden geschikt voor verzending van berichten van NL-Alert. Daarmee voldoet T-Mobile aan de wettelijke verplichting om de 4G-netwerken uiterlijk 1 december 2015 geschikt te maken.

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid voor de mobiele telefoon en wordt door T-Mobile uitgezonden via het 2G-, 3G- en 4G-netwerk. Met het alarmmiddel NL-Alert kan de overheid zoveel mogelijk mensen in de directe omgeving van een noodsituatie via een tekstbericht informeren. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. De techniek werkt daardoor óók als het extreem druk is op het netwerk.

Mensen die hun telefoon hebben ingesteld om NL-Alert te ontvangen, weten dat zij voortaan direct informatie krijgen bij een noodsituatie in hun buurt. Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Dat geldt op dit moment nog niet voor iPhones. Op deze toestellen moet NL-Alert door de klant ingesteld worden. Ga voor meer informatie naar het forum van T-Mobile of naar NL-alert.nl