Den Haag,
10
mei
2013
|
08:00
Europe/Amsterdam

T-Mobile steekt honderden miljoenen in netwerk

  • Alle 5000 antennestations uitgerust met nieuwste radiotechnologie.
  • Klanten profiteren direct van sneller en stabieler netwerk.
  • Meerjarige overeenkomst met Huawei getekend.

T-Mobile Netherlands investeert de komende jaren honderden miljoenen euro’s in de verdere verbetering van haar netwerk. Hiervoor heeft de operator een meerjarige overeenkomst gesloten met Huawei. Nog deze maand start T-Mobile met de vernieuwing van alle 5000 antennestations in Nederland. Het netwerk wordt hierdoor uitgerust met de nieuwste radiotechnologie waardoor klanten over zeer snel mobiel internet kunnen beschikken. Tegelijkertijd zullen de snelheid en stabiliteit van het netwerk verder verbeterd worden. Met deze plannen zet T-Mobile haar toonaangevende positie rond mobiel internet opnieuw kracht bij.

De meerjarige overeenkomst met Huawei betekent dat T-Mobile de komende jaren honderden miljoenen investeert in haar netwerk waarbij alle circa 5000 T-Mobile antennestations voorzien worden van SingleRAN (Radio Access Network). Dit is een geïntegreerd radionetwerk dat niet alleen de sterk toenemende vraag naar snel mobiel breedband internet (4G) ondersteunt, maar tegelijkertijd populair blijvende bestaande technologieën als GSM en UMTS optimaliseert. Nog deze maand zullen de eerste antennestations worden omgebouwd.

Sneller en stabieler netwerk

Directeur Technology Frank Meywerk: “De investeringen in het netwerk sluiten aan op de nieuwe koers die T-Mobile heeft ingezet. We hebben bewust gekozen voor de allernieuwste beschikbare technologie waardoor we klanten daadwerkelijk meer kunnen bieden. Onze ruim 4,5 miljoen klanten gaan dat direct merken aan de snelheid, de stabiliteit, maar ook de reactiekracht van het netwerk.”

Vernieuwing al in mei van start

Het ombouwen van alle basisstations en masten is een grootschalige operatie die eind mei al van start gaat in Amsterdam. Daarna volgen andere grote steden als Rotterdam, Den Haag en Utrecht, gevolgd door de rest van de Randstad en Nederland. Het installeren van de allernieuwste geïntegreerde radiotechnologie loopt gelijk aan de uitrol van het 4G-netwerk. T-Mobile geeft later in het najaar van 2013 klanten in Groot-Amsterdam toegang tot het 4G-netwerk en zal einde 2014 het overgrote deel van de Nederlandse bevolking bereikt hebben. Uniek is dat T-Mobile alle klanten met een geschikt toestel toegang geeft tot het 4G-netwerk zonder extra kosten.