Den Haag,
19
november
2013
|
10:07
Europe/Amsterdam

T-Mobile Netherlands Holding verkoopt Euronet aan CDS Group

  • CDS Group koopt vast internet bedrijfsonderdeel.
  • Afstoting Euronet resultaat van focus T-Mobile op mobiel internet.

T-Mobile Netherlands Holding BV is voornemens haar bedrijfsonderdeel Euronet (voorheen bekend als Online.nl) aan CDS Group te verkopen. De verkoop van Euronet is het resultaat van de in 2012 ingezette strategie van T-Mobile waarin de focus op mobiel internet ligt. Euronet complementeert de portfolio van CDS Group (in Nederland ook actief met CanalDigitaal) als aanbieder van triple play services. De verkoop is nog onder voorbehoud van toestemming van de ondernemingsraad en toezichthouder ACM. Euronet biedt haar diensten aan via een infrastructuur die deels in eigen bezit is.

CDS Group is de 100% aandeelhouder van M7, een toonaangevende aanbieder van DTH TV (digitale satelliet televisie) met een prominente marktpositie binnen de Benelux die Nederlandse klanten triple play services aanbiedt (tv, internet en telefonie) via het merk CanalDigitaal. Roderik Schlösser van CDS Group legt uit: “De aankoop van Euronet maakt het mogelijk onze vast internet en telefoniediensten in Nederland verder te verstevigen. Als nieuw bedrijfsonderdeel zal Euronet het aanbod van CanalDigitaal nog verder versterken.”

Met de geplande verkoop van Euronet is T-Mobile nu in staat verder te focussen op mobiele telecommunicatie en specifiek mobiel internet. Algemeen Directeur T-Mobile Netherlands Thomas Berlemann licht toe: “Onze strategie is om de toonaangevende leider in mobiel internet te worden. De verkoop van Euronet aan CDS Group zorgt ervoor dat we ons nog meer kunnen focussen om dit doel te bereiken. Met de verkoop is de toekomst van Euronet gewaarborgd.”

Over Euronet

Euronet (Online.nl) is een van de oudste internet providers van Nederland. Het bedrijf biedt een breed scala aan internet- televisie- en telefoondiensten (triple play) voor de particuliere markt en kleine bedrijven en maakt daarvoor deels gebruik van de eigen vaste netwerkinfrastructuur. Momenteel heeft Euronet rond de 270.000 klanten. Euronet werd eind 2007 onderdeel van T-Mobile Netherlands na de overname van Orange Nederland door Deutsche Telekom.

Over CDS Group

CDS Group is in eigendom van investeringsfondsen Providence en Airbridge. Als private equity fonds is Providence een wereldleider die investeert in communicatie-, media-, en informatiedienstverleners. Airbridge is een Nederlands fonds dat onder andere investeert in telecommunicatie en media.

Deel deze release

Laatste nieuws