Den Haag,
09
augustus
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

T-Mobile Netherlands meldt solide EBITDA tweede kwartaal

  • Stijging EBITDA met 3,9% ten opzichte van tweede kwartaal 2011
  • Omzet daalde met 3,9%; aangepast vóór overheidsmaatregelen met 1% ten opzichte van tweede kwartaal 2011
  • Klantenbestand postpaid blijft groeien
  • Aankondiging uitrol LTE
Samenvatting

T-Mobile Netherlands meldt over het tweede kwartaal een solide EBITDA. De dalende SMS- en voicediensten en de impact van overheidsmaatregelen werden gecompenseerd door het prijsbeleid en, net als eerdere jaren, een gestage groei van het aantal postpaidklanten. Het bedrijf kondigt vandaag de uitrol aan van LTE in Nederland ter versteviging van zijn koploperspositie op de markt voor mobiel internet.

Thomas Berlemann: “We zijn opnieuw tevreden over de ontwikkelingen van onze postpaidactiviteiten op de consumenten- en MKB-markt. Door een snellere daling in het aantal prepaidklanten daalde ons totale klantenbestand met twee procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De omzettrend en de daling van de gemiddelde omzet per gebruiker (ARPU) benadrukken hoe belangrijk het is om onze strategie te richten op de ontwikkeling van diensten met meer toegevoegde waarde voor onze klanten. We blijven daarom investeren in onze kernmarkten en kerncapaciteiten ten aanzien van mobiel internet. Onze kostenverlagende initiatieven en ons strategieontwikkelingsprogramma, Play2Win, blijven ons concurrentievermogen en ons vermogen om in te springen op de snelveranderende behoeften van onze klanten verbeteren.”

Focus op mobiel internet
T-Mobile kondigt ook de uitrol aan van LTE in Nederland. Het dataverkeer via het netwerk van T-Mobile steeg in het tweede kwartaal met ruim vijftig procent vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar. “Met de beslissing om LTE uit te rollen, garanderen we onze klanten dat T-Mobile wat betreft de verbinding met mobiel internet trouw blijft aan zijn kernkracht”, aldus Berlemann. “Met de nieuwe netwerktechnologie beschikken onze klanten straks over sneller mobiel internet, waardoor de verbinding via social media of het gebruik van applicaties als streaming video of video calling nog soepeler verlopen.” Later dit jaar zal T-Mobile verdere verbeteringen aan zijn mobiele netwerk bekendmaken.

Omzet en EBITDA
De omzet van T-Mobile Netherlands daalde met 3,9 procent naar €419 miljoen vergeleken met hetzelfde kwartaal in 2011 als gevolg van overheidsmaatregelen met betrekking tot interconnectiekosten en roaming. Wanneer de effecten van deze maatregelen niet worden meegenomen daalde de omzet met 1 procent ten opzichte van 2011. De aangepaste EBITDA steeg in het tweede kwartaal met 3,9 procent naar €133 miljoen vergeleken met hetzelfde kwartaal in 2011. Aangedreven door het prepaidsegment daalde het totale klantenbestand in het tweede kwartaal van 2012 met zo’n twee procent naar 4,7 miljoen vergeleken met het tweede kwartaal van 2011 en het eerste kwartaal van 2012. Het postpaidsegment steeg zeven procent vergeleken met het tweede kwartaal van 2011 en één procent vergeleken met het eerste kwartaal van 2012.

Deel deze release

Laatste nieuws