Den Haag,
12
mei
2020
|
15:43
Europe/Amsterdam

T-Mobile nog altijd best geteste mobiele netwerk met hoogste score ooit wereldwijd

Afgelopen week ontstond enige verwarring over het artikel ‘Beste Netwerken in Europa’ dat het tijdschrift connect publiceerde. We vinden het, met name richting onze klanten, belangrijk om te benadrukken dat T-Mobile Nederland nog altijd het best geteste mobiele netwerk van Nederland heeft volgens de meest recente umlaut connect Mobile Benchmark Nederland 2019*. De publicatie van connect van afgelopen week was puur gebaseerd op crowd sourced data. Dit representeert slechts 20 procent van de totale data die wordt gebruikt om het best geteste mobiele netwerk te bepalen.

Vandaag heeft Umlaut een Benchmarking Framework rapport gepubliceerd met een overzicht en rangschikking van alle publieke Mobile Benchmarks. Daarin gaat T-Mobile Nederland nog altijd op kop als best geteste mobiele netwerk in Nederland. T-Mobile wint de benchmark met 977 van de 1000 punten en een ‘uitmuntende prestatie’ – gebaseerd op de laatst uitgevoerde publieke Mobile Benchmark voor Nederland (2019), uitgevoerd door umlaut (voorheen P3) en connect. Met deze score behaalt T-Mobile de hoogte score ooit getest door umlaut wereldwijd en is T-Mobile het meest bekroonde netwerk van Nederland. In de umlaut Mobile Benchmark The Netherlands 2019 liet T-Mobile haar concurrenten achter zich met 16 punten (KPN) en 18 punten (Vodafone).

Søren Abildgaard, CEO T-Mobile Nederland: "We behouden onze positie als wereldkampioen met de hoogste score ooit getest door umlaut. We zijn nog altijd het best geteste mobiele netwerk én het meest bekroonde netwerk in Nederland, op basis van de laatste Mobile Benchmark Nederland (2019) van umlaut en connect. Niet alleen in Europa, maar in de wereld! Wij leggen de lat hoog om een kwaliteit van wereldklasse te bieden en onze klanten het beste van het beste te geven. Ik wil onze klanten dan ook feliciteren: je hebt onbeperkt toegang tot een uitmuntend netwerk en je bent onderdeel van een winnend team. Ik ben erg trots op het feit dat mijn team en onze netwerkpartners onze leidende positie al meer dan vier jaar weten te behouden, terwijl we vandaag de dag bijna de helft van al het mobiele dataverkeer in Nederland verwerken. Dat is bijna meer data dan de data van al onze concurrenten samen! We staan klaar om nog meer Unlimited-gebruikers te verwelkomen."

Ieder jaar publiceren connect en umlaut (voorheen P3) een umlaut connect Mobile Benchmark Nederland met de resultaten van uitgebreide netwerktests - waaronder zogeheten rijtestgegevens, looptestgegevens en sinds 2019 ook crowd sourced data - in een publiek benchmarkrapport dat de mobiele netwerken rangschikt en dat door de gehele industrie wordt omarmd. Umlaut is wereldwijd marktleider op het gebied van benchmarks van mobiele netwerken: de organisatie test en evalueert meer dan 180 netwerken in 65 landen. Hun benchmarks geven eindgebruikers inzicht in de netwerkprestaties. Van de vijf mobiele benchmarks die umlaut in Nederland uitvoert, heeft het T-Mobile netwerk sinds 2016 ieder jaar op rij gewonnen. Daarmee is T-Mobile het meest bekroonde netwerk van Nederland. De laatste umlaut connect Mobile Benchmark Nederland is hier te vinden en het actuele rapport van umlaut kan hier worden geraadpleegd.

*Deze verklaring is goedgekeurd door umlaut