Den Haag,
20
april
2018
|
11:07
Europe/Amsterdam

T-Mobile opent haar deuren voor jong technisch talent

Meiden van het Haagse Technasium leren ‘bloemen praten’ tijdens IoT-workshop

Vandaag ontvangt T-Mobile een groep van 52 meiden tussen de 12 en 15 jaar van het Haagse Maris College Technasium voor een IoT (Internet-of-Things)-workshop. Uit recente cijfers van het CBS blijkt dat steeds meer meiden voor techniek kiezen. T-Mobile wil de nieuwe generatie technici goed voorbereiden op de toekomst.

Tisha van Lammeren, directeur Marketing T-Mobile: ““We hebben in de toekomst meer meiden in de sterk door mannen gedomineerde technische industrie nodig. Meiden die een sterke interesse hebben in nieuwe technieken zoals IoT. Daarnaast geloven we er sterk in dat we door het creëren van diversiteit in teams samen nog betere resultaten kunnen bereiken.”

Workshops

De meiden gaan een bijzondere IoT-workshop volgen, waar ze een IoTuintje gaan maken. De bloemen worden voorzien van een sensor, zodat de groei en bloei in kaart wordt gebracht door temperatuur, licht en vocht te meten. De groei en behoeftes van de bloemen kunnen vervolgens op afstand worden gevolgd.

Naast de workshop IoT leren de meiden tijdens deze dag hoe ze een eigen bedrijf kunnen opzetten en komen ze in contact met diverse start-ups die onderdeel zijn van het T-Mobile FutureLab.  Een van die ondernemingen ontwikkelt praatpalen om op een envoudige manier contact te leggen met eenzame ouderen.

Peter van Zee, Programma Manager Maris College Technasium: “We zijn ontzettend blij dat T-Mobile onze leerlingen de mogelijkheid geeft om met IoT aan de slag te gaan. Dit is precies waar het Technasium voor staat: onderzoeken en ontwerpen in de praktijk. Onze leerlingen zijn dan ook zeer enthousiast over deze dag.”

Over het Technasium

Op het Technasium staat het speciaal ontwikkelde vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O) centraal. Het gaat om denken en doen. Het bedrijfsleven geeft concrete opdrachten die uit twee elementen bestaan: een onderzoek doen en een ontwerp maken. Leerlingen gaan in groepjes aan de slag. Niet alleen op school, maar ook op de werkvloer van het bedrijf. Ze zien daar welke werkzaamheden er worden verricht en wat je daarvoor moet kunnen.

T-Mobile & IoT

T-Mobile is in 2017 begonnen met het uitrollen van een landelijk dekkend NarrrowBand-IoT netwerk. In juni 2017 ging het Early Access program van start. Er is in het afgelopen jaar veel geleerd van de bedrijven die gebruik hebben gemaakt van dit programma, deze klantreacties zijn gebruikt als basis voor het complete IoT aanbod.