Den Haag,
08
augustus
2013
|
10:06
Europe/Amsterdam

T-Mobile optimistisch over eigen kansen

  • Omzetdaling neemt af in 2e kwartaal.
  • Nieuwe abonnementenmodel en campagne ‘Zo Zijn Wij’ slaan aan.
  • Tienduizenden nieuwe klanten drukken EBITDA (€108 miljoen).
  • Klanttevredenheid omhoog met 8%.

De resultaten van T-Mobile Netherlands in het tweede kwartaal zorgen voor optimisme bij de telecomoperator die inzet op het leiderschap van mobiel internet op de Nederlandse consumentenmarkt. T-Mobile realiseerde in het tweede kwartaal van 2013 een omzet van €406 miljoen. Dit is vergeleken met dezelfde periode vorig jaar een lichte daling van -3,1%. In het 2e kwartaal introduceerde T-Mobile een geheel nieuw abonnementenmodel waar klanten zeer positief op reageerden. Dit zorgde vooral in het tweede deel van het kwartaal voor een forse groei van het aantal nieuwe klanten. Op het gebied van service zette T-Mobile opnieuw grote stappen resulterend in een verbeterde klanttevredenheid (vergeleken met dezelfde periode vorig jaar) en een nominatie voor de prestigieuze Gouden Oor Award.

Het nieuwe model waarbij klanten zelf hun abonnement kunnen samenstellen is uitermate succesvol. Ruim 80% van de klanten kiest voor een ‘Stel Samen’- abonnement waarmee alle combinaties van belminuten, MB’s en extra’s mogelijk zijn. Standaard voor alle klanten is het onbeperkt sms’en en een onbeperkte dataverbinding met lagere snelheid. Ondersteund door een uitgebreide mediacampagne kon T-Mobile de afgelopen maanden tienduizenden nieuwe klanten verwelkomen. De hiervoor benodigde extra investeringen in smartphones zorgde op korte termijn voor een daling van de EBITDA in het 2e kwartaal die uitkwam op €108 miljoen euro (-18,8%).

Algemeen directeur Thomas Berlemann: “Ik dicht onszelf grote mogelijkheden toe in deze snel veranderende markt. We zijn in staat gebleken om de omzetdaling te reduceren. Onze forse investeringen in het netwerk en onze service beginnen zich uit te betalen wat blijkt uit de tienduizenden nieuwe klanten. We blijven fors doorinvesteren in de pijlers netwerk en service wat onder andere resulteert in een 4G-netwerk dat direct geschikt is voor alle smartphones en gratis toegankelijk is voor al onze klanten.”

Opnieuw bekroonde service
In het 2e kwartaal wist T-Mobile de klanttevredenheid verder te laten stijgen. De algehele waardering steeg met 8% (vergeleken met het 2e kwartaal 2012). Met name de betrokkenheid van de medewerkers en de helderheid van de informatie worden geroemd. Ook buiten het bedrijf beginnen de sterke serviceprestaties steeds meer op te vallen. In april wist T-Mobile een van haar twee NCCA-nominaties te verzilveren. Als enige genomineerde telecomoperator werd T-Mobile winnaar in de categorie HRM wat betekent dat de medewerkers optimaal klantgericht werken. Daarnaast slaagde T-Mobile erin om als eerste operator genomineerd te worden voor de prestigieuze Gouden Oor Award. Hiervoor komen bedrijven in aanmerking die excelleren in het luisteren naar klanten.

Netwerkmodernisering
T-Mobile werkt hard aan de modernisering van haar netwerk en rondde onlangs de 1e fase af van het netwerkprogramma ‘Samen Meer Bereiken’ waardoor klanten in Amsterdam direct profiteren van een beter bereik binnenshuis en sneller mobiel internet. Het omvangrijke netwerkprogramma gaat gepaard met een investering van honderden miljoenen en bestaat uit drie onderdelen. Ten eerste worden forse verbeteringen doorgevoerd op het bestaande netwerk. Daarnaast bouwt T-Mobile een geheel nieuw 4G-netwerk. Ten slotte verbetert T-Mobile het mobiele bereik op drukke plaatsen, zoals in voetbalstadions, tijdens evenementen en met de geheel nieuwe WiFiZone in het winkelgebied van Rotterdam-Centrum.