Den Haag,
23
maart
2017
|
10:52
Europe/Amsterdam

T-Mobile over de rechtszitting Datavrije Muziek

Tijdens de rechtszitting vandaag bij de Rechtbank in Rotterdam heeft T-Mobile de eerdere eis van de Autoriteit Consumenten & Markt (ACM) dat T-Mobile haar dienst Datavrije Muziek moet stoppen, hard aangevochten. Datavrije Muziek is een abonnementsvorm waarbij klanten van T-Mobile muziek streamen zonder dat zij hiervoor MB's uit hun databundel gebruiken. Deze innovatieve dienst is kosteloos en geeft klanten nog meer vrijheid in het gebruik van hun smartphone. T-Mobile vindt dat een dergelijk verbod niet alleen in tegenspraak is met de Europese regulering, maar daarnaast innovatie in Nederland vertraagt en de Nederlandse consument - en dus haar klanten - fors benadeelt.

Want waar hebben we het eigenlijk over? Met Datavrije Muziek kunnen klanten met een specifieke databundel audio via 4G streamen zonder dat dit uit hun bundel gaat. Je hoeft dus niet meer te downloaden, Wi-Fi is overbodig en je kan ongelimiteerd luisteren naar bijvoorbeeld PuurFM en Grandprix Radio, Napster, Tidal, Radio 538, Nederland FM, Deezer of Spotify via 4G. De dienst is door zowel onze klanten als muziekstreamingdiensten zeer positief ontvangen. Op dit moment hebben we zo'n 25 enthousiaste partners op ons platform en zijn we druk doende om nog meer streamingdiensten aan te sluiten.

ACM is van mening dat T-Mobile deze dienst volgens de Nederlandse wet niet zou mogen aanbieden, maar dan wordt er voorbijgegaan aan de Europese regelgeving. In 2016 is Europa met een nieuwe wet en richtlijnen gekomen, waarin meer ruimte is voor het ontwikkelen van dit soort innovatieve diensten. Deze wet geldt voor alle landen, dus ook voor Nederland en Datavrije Muziek voldoet volledig aan deze zeer strenge Europese regels.

Stoppen vinden onze klanten en wijzelf geen goed idee. We laten het daarom nu aan de Nederlandse rechter over om te bepalen of onze klanten vrij kunnen blijven luisteren naar hun favoriete muziek via 4G en of wij en vele andere ondernemingen kunnen blijven innoveren.

Stay tuned...