Den Haag,
11
augustus
2016
|
06:56
Europe/Amsterdam

T-Mobile presenteert cijfers over tweede kwartaal 2016

Samenvatting
  • Solide groei postpaid klantenbestand jaar over jaar met 106.000 naar 2,86 miljoen.
  • Totaal aantal klanten jaar over jaar stabiel (-/-0,5 procent) op 3,67 miljoen.
  • Totale omzet daalt jaar over jaar met 11,9 procent naar €319 miljoen.
  • EBITDA stijgt kwartaal over kwartaal met 16 procent naar €102 miljoen;EBITDA-marge: 32 procent.
  • Dataverbruik stijgt jaar over jaar met 58 procent.

In het tweede kwartaal van 2016 groeide het postpaid klantenbestand van T-Mobile Netherlands voor het vijfde kwartaal op rij naar 2,86 miljoen klanten. Dit zijn 106.000 klanten meer dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Door de daling in het aantal prepaid klanten bleef het totale T-Mobile klantenbestand met 3,67 miljoen klanten stabiel. Zowel de totale omzet als de EBITDA daalde jaar over jaar respectievelijk met 11,9 en 17,7 procent. Ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar groeide de EBITDA echter met 16 procent naar €102 miljoen, ondanks een lichte daling kwartaal over kwartaal van de totale omzet met 1,5 procent naar €319 miljoen. De gezonde EBITDA-marge van 32 procent benadrukt de focus van het bedrijf op kostenefficiency. De klanten van T-Mobile verbruikten 58 procent meer data dan een jaar eerder, en het percentage 'non-voice omzet' per klant steeg van 58 naar 62 procent. In het tweede kwartaal lanceerde T-Mobile Netherlands een nieuwe merkstrategie, investeringsprogramma en productlijn. Ook vond de commerciële lancering plaats van de OTT-TV-dienst KNIPPR.

Mark Klein, CEO T-Mobile: "Ik ben zeer tevreden over de aanhoudende groei van ons postpaid klantenbestand. Deze is het resultaat van onze voortdurende focus op kwalitatieve (postpaid) klanten sinds begin vorig jaar. We schrijven deze groei toe aan de verbeterde netwerkperceptie, betere service en klantgerichte proposities. Het aantal klanten met een BEN-contract in de budget-markt is in het tweede kwartaal voor het vijfde kwartaal op rij gestegen, geholpen door aantrekkelijke ‘value for money’ proposities en de invoering van 4G-internetbundels. Hoewel de EBITDA van T-Mobile in het tweede kwartaal nog achterligt op het niveau van 2015, zien we dat onze aanhoudende focus op de groei van ons postpaid-klantenbestand bijdraagt aan een stijgende trend van de EBITDA.”

T-Mobile lanceerde op 26 mei Live Forward, dat inspeelt op de toenemende digitale levensstijl van consumenten en bedrijven. Klein: “Met Live Forward zetten we onszelf duidelijk neer als Mobile First-bedrijf. Deze merkstrategie, gecombineerd met onze investeringen in marketing en sales, zal naar verwachting bijdragen aan de verdere groei van ons postpaid klantenbestand. Ook zien we goede resultaten van Simplicity, ons interne programma dat van T-Mobile een meer klantgerichte, slagvaardige en kostenefficiënte organisatie wil maken. We zien dit duidelijk terug in een snellere time-to-market van nieuwe proposities en een gestegen klanttevredenheid.”

Stabiele B2B en OTT-TV

In de B2B-markt profiteert T-Mobile duidelijk van zijn vast/mobiel-aanbod voor het midden- en kleinbedrijf. In de grootzakelijke sector heeft T-Mobile overeenkomsten gesloten met onder meer de Gemeente Rotterdam, Utrecht en Haarlem, en bedrijven als Goodyear en Bol.com. Klein: “Met de toenemende mobiliteit van bedrijven, cloud computing en de digitalisering van bedrijfsprocessen zien we kansrijke mogelijkheden in de zakelijke markt.”

In het tweede kwartaal lanceerde T-Mobile als eerste Nederlandse mobiele aanbieder onbeperkt bellen voor het MKB in en tussen Nederland, de EU en de Verenigde Staten tegen een vast maandtarief. Ook heeft T-Mobile in het tweede kwartaal, na een succesvolle testperiode, de OTT-TV-dienst KNIPPR gelanceerd. Daarnaast introduceerde T-Mobile in samenwerking met klanten '4G voor thuis'.

Beste netwerk

T-Mobile werd in het eerste kwartaal door het toonaangevende onderzoeksinstituut P3 uitgeroepen tot best geteste netwerk in Nederland. Klein: “Ons netwerk speelt een sleutelrol in onze Mobile First-strategie en we gaan daarom door met investeren in de verdere optimalisering van de klantervaring en handhaving van onze koploperspositie in de Nederlandse markt.” In het tweede kwartaal heeft T-Mobile de uitrol van 4G+ afgerond, zodat klanten die beschikken over een 4G+ handset gemiddeld vijftig procent sneller mobiel internet ervaren. Dat leidt tot aanmerkelijk stabielere prestaties bij het gebruik van streamingdiensten als Netflix en Facetime, zelfs in een rijdende trein.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neem voor meer informatie contact op met David van Eeghen, woordvoerder.

Telefoon: +31 (0)6 38303912 / e-mail: david.van.eeghen@t-mobile.nl.

Dit persbericht is samen met ander nieuws over T-Mobile terug te vinden in onze online newsroom: zie www.t-mobile.nl.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Over T-Mobile in Nederland

Met 3,67 miljoen klanten is T-Mobile Nederland, onderdeel van Deutsche Telekom, een van de grootste aanbieders van mobiele telecommunicatie voor consumenten en zakelijke klanten in Nederland. T-Mobile biedt klanten op eenvoudige en aantrekkelijke wijze toegang tot mobiele communicatiediensten en is toonaangevend op het gebied van mobiel internet. T-Mobile Nederland voert de merken T-Mobile, BEN en KNIPPR.