Den Haag,
10
juni
2020
|
10:41
Europe/Amsterdam

T-Mobile presenteert Sustainability Report 2019

Ook dit jaar presenteert T-Mobile Nederland haar sustainability report met daarin alle duurzaamheidsprestaties en -activiteiten van 2019.

’We will not stop until everyone is connected’ is de missie die voorop staat. Met andere woorden; iedereen verdient toeging tot wat onze digitaliserende wereld te bieden heeft. T-Mobile streeft ernaar deze missie op een duurzame manier te realiseren, de impact die de organisatie maakt op het milieu te verminderen en met innovatieve oplossingen te komen om het klimaat te beschermen. Een duidelijke strategische focus helpt om bij te dragen aan de transitie naar een duurzame samenleving.In dit rapport worden de resultaten gepresenteerd van de milieuprestaties over 2019, verdeeld over twee programma’s: Climate Protection en Stop Wasting, Start Carting.

Climate Protection
Vanuit duurzaamheidsperspectief heeft T-Mobile een aanzienlijke impact op het milieu en klimaatverandering, zowel positief als negatief. Enerzijds kan T-Mobile met haar producten een belangrijke bijdrage leveren aan een ‘low carbon economy’, zoals minder reizen over de hele wereld, maar ook technologie bijdragen een slimme steden. Aan de andere kant heeft het leveren van telecommunicatie een aanzienlijke impact op het milieu, met name als het gaat om energieverbruik en CO2 uitstoot. De focusgebieden van 2019 waren dan ook milieumanagement en energie-efficiëntie in het netwerk, de meer dan 100 winkels en kantoren. In 2019 kocht T-Mobile 100% hernieuwbare (wind) energie in en gebruikte de organisatie eigen energie opgewerkt door zonnepanelen op het dak van haar hoofdkantoor.

Stop Wasting, Start Caring
Een andere grote uitdaging waarmee de telecom sector te kampen heeft is E-waste. Op dit moment ligt er een grote hoeveelheid ongebruikte telefoons verspreid over woningen en kantoren in Nederland. T-Mobile wil een rol spelen in de transitie naar een duurzame economie, waarin er samen met partners gewerkt wordt aan innovatie en het tegengaan van verspilling. Daarom werd in 2019 ook aandacht besteed aan het verder optimaliseren van het recycleprogramma gericht op het recyclen en hergebruiken van e-waste, waaronder mobiele telefoons, modems en andere netwerk apparatuur. Ook zette T-Mobile de samenwerking met Closing the Loop voort om nog meer mobiele telefoons van de afvalberg in Afrikaanse landen terug te halen en te recyclen.

Ben je benieuwd naar de resultaten? En naar de focusdoelen en gebieden voor 2020? Lees hier meer.