Den Haag,
15
oktober
2020
|
11:32
Europe/Amsterdam

T-Mobile stelt ook in Loosduinen glasvezelnetwerk open voor concurrentie

Den Haag, 15 oktober 2020 - T-Mobile stelt het glasvezelnetwerk in Den Haag Loosduinen tegen scherpe voorwaarden open voor concurrenten. Dit deed T-Mobile eerder al voor het glasvezelnetwerk in Den Haag Segbroek. Het zogeheten toegangs- of wholesale aanbod is vandaag openbaar gepubliceerd. Concurrerende aanbieders kunnen consumenten- en zakelijke diensten op dit glasvezelnetwerk leveren tegen voorwaarden en tarieven die veel gunstiger zijn dan tot nu toe in de markt gebruikelijk. Gebruikers betalen aanzienlijk minder dan het bedrag dat de grootste aanbieder van glasvezel in Nederland in vergelijkbare situaties in rekening brengt. Een samenvatting van het aanbod is beschikbaar onder downloads. T-Mobile wil hiermee de markt voor glasvezel opschudden en supersnel internet toegankelijk maken voor iedereen.

Blauwdruk voor efficiënte uitrol glasvezel 
Dit aanbod van T-Mobile is de blauwdruk voor verdere efficiënte uitrol van open glasvezelnetwerken in Nederland. Aanbieders van glasvezel worden uitgedaagd hun netwerken tegen aantrekkelijke voorwaarden open te stellen. Hiermee wordt de concurrentie tussen aanbieders van diensten gestimuleerd, waarbij de consument de grote winnaar is. Tevens worden onnodige investeringen in dubbele netwerken voorkomen. T-Mobile kondigde bij de start van de graafwerkzaamheden al aan het netwerk zo snel mogelijk open te stellen voor andere aanbieders en komt die belofte nu na. Door dit toegangsaanbod kunnen de inwoners van Loosduinen profiteren van een ruim aanbod van diensten van verschillende concurrerende aanbieders, van hoge kwaliteit dienstverlening en scherpe prijzen. De prijsstelling van het aanbod leidt tot een hoge bezetting van het netwerk. Daarmee is het ook een aantrekkelijke businesscase voor investeerders en zijn er buiten T-Mobile drie andere aanbieders actief op het netwerk.

Freedom Internet meldt zich als een van de gebruikers
Freedom Internet, de provider die is ontstaan naar aanleiding van het opheffen van XS4all, heeft zich al gemeld om gebruik te maken van het aanbod in Loosduinen. “Het wholesale aanbod van T-Mobile is uniek in Nederland. T-Mobile biedt met haar innovatieve glasvezelnetwerk een aantrekkelijk alternatief voor de bestaande infrastructuren” zegt Anco Scholte ter Horst, CEO van Freedom. “Kleinere partijen kunnen hierdoor beter concurreren en sneller groeien. Het model van T-Mobile geeft ons de vrijheid onze dienstverlening hoogwaardig en naar eigen wens in te richten. Een grote speler als KPN zou hier een voorbeeld aan mogen nemen.“

Over het glasvezelnetwerk in Loosduinen
Een investeringsfonds van Primevest Capital Partners en de gerenommeerde aannemer VolkerWessels Telecom leggen een glasvezelnetwerk aan in het Haagse stadsdeel Loosduinen, waarmee ca. 29.000 huishoudens en bedrijven toegang krijgen tot supersnelle en betrouwbare telecomdiensten. T-Mobile is de exploitant van het netwerk. Uiteraard met eigen diensten, maar daarnaast wordt het netwerk open gesteld voor alternatieve aanbieders.