Den Haag,
31
juli
2013
|
10:44
Europe/Amsterdam

T-Mobile verbetert bereik binnenshuis

  • Eerste fase ‘Samen Meer Bereiken’ in Amsterdam Zuid-Oost voltooid.
  • Voorbereidingen nieuwe 4G-netwerk in deze regio afgerond.
  • Betere dekking binnenshuis en sneller mobiel internet via het bestaande netwerk

T-Mobile heeft in Amsterdam Zuid-Oost de eerste fase van het grootschalige netwerkprogramma ‘Samen Meer Bereiken’ voltooid. Klanten van T-Mobile in dit gebied profiteren direct van betere binnenshuis dekking en sneller mobiel internet. Bovendien zijn alle voorbereidende werkzaamheden voor het nieuwe 4G-netwerk, dat vanaf dit najaar beschikbaar is, in deze regio gereed. T-Mobile gaat nu versneld deze netwerkverbeteringen in de rest van Nederland uitrollen. Per week worden zestig masten vernieuwd.

Voorbereidingen nieuwe 4G-netwerk afgerond
Het installeren van de allernieuwste geïntegreerde radiotechnologie (SRAN) levert directe voordelen voor bestaande netwerk op en loopt gelijk aan de uitrol van het 4G-netwerk. T-Mobile geeft later in het najaar van 2013 klanten in Groot-Amsterdam toegang tot het 4G-netwerk en zal einde 2014 het overgrote deel van de Nederlandse bevolking bereikt hebben. Uniek is dat T-Mobile alle klanten met een geschikt toestel toegang geeft tot het 4G-netwerk zonder extra kosten. In het najaar maakt T-Mobile bekend hoe klanten met een grote behoefte aan mobiel internet gebruik kunnen maken van de hoogste 4G snelheid.

Betere dekking binnenshuis, sneller mobiel internet
Het bestaande netwerk wordt op veel plaatsen uitgebreid naar de 900 Mhz frequentie (UMTS 900). Klanten krijgen hierdoor betere dekking, ook binnenshuis. T-Mobile lanceert op het bestaande netwerk bovendien HSPA+ en Edge. HSPA+ is de nieuwste en snelste techniek voor 3G. Hiermee wordt de capaciteit van het bestaande mobiele netwerk uitgebreid. Vooral wanneer het druk is op het netwerk zal dit een duidelijke verbetering opleveren.  Klanten kunnen op hun scherm een “H+” of “+” te zien krijgen.

Onderdeel van netwerkprogramma T-Mobile
De netwerkverbeteringen zijn onderdeel van het omvangrijke netwerkprogramma: 'Samen Meer Bereiken'. Door ‘Samen Meer Bereiken’ krijgen klanten van T-Mobile beter en sneller mobiel internet. Het  programma bestaat uit drie onderdelen. Ten eerste worden forse verbeteringen doorgevoerd op het bestaande netwerk. Daarnaast bouwt T-Mobile een geheel nieuw 4G-netwerk. Tenslotte verbetert T-Mobile het mobiele bereik op drukke plaatsen, zoals in voetbalstadions, tijdens evenementen en met  WiFiZone in het winkelgebied van Rotterdam-centrum.