Den Haag ,
31
maart
2014
|
10:30
Europe/Amsterdam

T-Mobile verbetert mobiel bereik binnenshuis

  • Eerste fase grootschalige uitrol UMTS 900 bijna afgerond.
  • Klanten profiteren direct van beter bereik in huis en op kantoor.

T-Mobile heeft de uitrol van UMTS 900 in de vier grote steden bijna afgerond. Met UMTS 900 wordt de kwaliteit van de mobiele verbinding beter en krijgen veel klanten ook binnenshuis en op kantoor stabieler en sneller internet. De verbeterde dekking is nu al op veel plaatsen beschikbaar in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De uitrol van UMTS 900 gaat verder in de rest van de Randstad en vervolgens in heel Nederland.

Lampros Iskos, directeur Technology bij T-Mobile in Nederland: “De meeste van onze klanten maken nog gebruik van een 3G-smartphone. Daarom investeren we niet alleen in de uitrol van 4G, maar juist ook volop in de modernisering van ons 3G-netwerk. Door de activering van UMTS 900 krijgen onze klanten stabieler en sneller mobiel internet en beter bereik binnenshuis of op kantoor. Het signaal wordt sterker waardoor het beter kan binnendringen in gebouwen. Onze klanten merken dit direct en zijn zeer positief over deze netwerkverbetering.”

Succesvolle deelname frequentieveiling

Eind 2012 nam T-Mobile zeer succesvol deel aan de frequentieveiling. Met maar liefst 15 nieuwe vergunningen heeft T-Mobile toen een ideale combinatie verworven om niet alleen 4G te lanceren, maar ook het bereik en kwaliteit van het 3G-netwerk via UMTS 900 sterk te verbeteren.

Onderdeel van netwerkprogramma T-Mobile

De netwerkverbeteringen zijn onderdeel van het omvangrijke netwerkprogramma: 'Samen Meer Bereiken'. Door de acties binnen dit programma krijgen klanten van T-Mobile stabieler en sneller mobiel internet. Het programma bestaat uit drie onderdelen. Ten eerste worden forse verbeteringen doorgevoerd op het 2G en 3G-netwerk, waardoor klanten profiteren van sterk verbeterd bereik binnenshuis. Daarnaast bouwt T-Mobile een geheel nieuw 4G-netwerk. Ten slotte verbetert T-Mobile het mobiele bereik op drukke plaatsen, zoals in voetbalstadions en tijdens evenementen.