Den Haag,
13
december
2012
|
09:31
Europe/Amsterdam

T-Mobile verkozen tot Beste Werkgever 2012

  • Onderzoek Incompany Top 250 Nederlandse bedrijven
  • T-Mobile scoort met gemiddeld 7,61 het hoogst
  • Medewerkers T-Mobile actief betrokken bij nieuwe strategie

T-Mobile Netherlands is woensdagavond door InCompany uitgeroepen tot beste werkgever van Nederland. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Amsterdam nam Catalina Schveninger, HR Director bij T-Mobile, de InCompany 200 Award voor Beste Werkgever 2012 in ontvangst. In het onderzoek bij de top 250 van Nederlandse bedrijven geven medewerkers cijfers aan hun werkgever op diverse HR onderwerpen. T-Mobile won in de categorie Telecom en kwam ook als overall winnaar uit de bus.

Mooie cijfers
Werknemers waarderen T-Mobile in 2012 gemiddeld met een 7,61. Daarmee is T-Mobile de beste werkgever van Nederland. Vooral ‘collegialiteit’ (8,27) en ‘baanzekerheid’ (8,07) scoren zeer hoog. Medewerkers zijn verder erg tevreden over de inhoud van hun functie (7,55), carrièreperspectieven (7,56) en arbeidsvoorwaarden (7,76). T-Mobile was al eerder dicht in de buurt van de felbegeerde eerste plaats. In 2011 werd met een 7,37 nog de vierde plaats gehaald. Ook in de jaren ervoor eindigde T-Mobile steevast in de Top 5.

Medewerkers ontwikkelen nieuwe strategie
Bij T-Mobile wordt kennis en expertise van medewerkers zeer gewaardeerd. Bij de ontwikkeling van de nieuwe strategie, die noodzakelijk is in de snel veranderende telecommarkt, werden medewerkers actief betrokken. In plaats van een klassieke top-down benadering gaf T-Mobile een multidisciplinair team van medewerkers de ruimte om binnen enkele maanden de blauwdruk voor de nieuwe strategie op te leveren. Inmiddels wordt deze strategie en tal van initiatieven die dit team van medewerkers ontwikkelde, daadwerkelijk uitgevoerd. Zo’n prachtig resultaat is alleen mogelijk met echte collegialiteit en goede werksfeer. Op deze punten scoort T-Mobile dan ook zeer goed: respectievelijk 8,27 en 7,80.

Over InCompany 200
Het InCompany 200 onderzoek presenteert de tevredenheid van werknemers. Medewerkers worden gevraagd om rapportcijfers uit te delen op 18 verschillende gebieden, onder andere salaris, werksfeer, baanzekerheid en het contact met leidinggevende(n). Voor het onderzoek van InCompany zijn meer dan 10.000 werknemers van 250 Nederlandse organisaties ondervraagd. Het onderzoek is in augustus 2012 verricht en uitgevoerd door Blauw Research.

Deel deze release

Laatste nieuws