12
augustus
2015
|
08:30
Europe/Amsterdam

Uitrol vernieuwd netwerk van T-Mobile in hoogste versnelling

Samenvatting
  • T-Mobile activeert een record aantal masten in Nederland
  • Uitrol van het 4G-netwerk verloopt voorspoedig, eind oktober landelijk dekkend
  • De dekking voor bellen en mobiel internet met 3G is flink verbeterd door vernieuwde netwerk
  • Klanten van T-Mobile Nederland kunnen nu ook gebruik maken van 4G in België en Duitsland

De bouw en uitrol van het vernieuwde netwerk van T-Mobile verloopt voorspoedig. In april kondigde T-Mobile een nieuwe planning aan waarmee het 4G-netwerk eind oktober landelijk dekkend is. Dit betekent dat 95% van alle inwoners van Nederland dan in het 4G-dekkingsgebied van T-Mobile woont.

Ondanks de vakantieperiode is er de afgelopen maanden hard gewerkt aan het netwerk en dat is terug te zien in het aantal nieuwe 3G en 4G-masten. Sinds april zijn er 2000 extra 4G antennes geplaatst. Ook het aantal 3G locaties is met meer dan 600 locaties gestegen. En de aantallen worden de komende maanden nog groter.
T-Mobile biedt haar klanten een compleet nieuw netwerk en met een hoge dichtheid zorgen wij ervoor dat onze klanten maximale snelheid, dekking en capaciteit kunnen ervaren.

Nu ook 4G-roaming in België en Duitsland

T-Mobile werkt niet alleen aan het 4G-netwerk in Nederland, maar zorgt er ook voor dat klanten in het buitenland gebruiken kunnen maken van 4G. In juli kondigde T-Mobile al aan dat klanten in Duitsland gebruik kunnen maken van 4G. Vanaf heden kunnen klanten van T-Mobile Nederland ook in België gebruik maken van 4G. T-Mobile heeft bewust gekozen om te starten met de aangrenzende landen. De komende maanden zal ook in andere landen, zoals Engeland en Frankrijk 4G-roaming mogelijk gemaakt worden. Het streven van T-Mobile is om in 2015 in 15 tot 20 landen 4G-roaming aan te bieden.

 

Over T-Mobile in Nederland

Met 3,7 miljoen klanten is T-Mobile Nederland, onderdeel van Deutsche Telekom, een van de grootste aanbieders van mobiele telecommunicatie voor consumenten en zakelijke klanten. T-Mobile biedt klanten op eenvoudige en aantrekkelijke wijze toegang tot mobiele communicatiediensten en is toonaangevend op het gebied van mobiel internet. T-Mobile Nederland voert de merken T-Mobile en BEN.