Den Haag,
27
december
2012
|
07:35
Europe/Amsterdam

Vrouwen actiever op smartphone dan mannen tijdens Oud & Nieuw

  • Onderzoek T-Mobile naar verwacht mobiel gebruik Oud & Nieuw.
  • Vrouwen actiever op smartphone dan mannen.
  • Een op de drie Nederlanders stuurt mobiele Nieuwjaarswens uit beleefdheid.
  • 7% van de Nederlanders flirt mobiel met anderen dan de eigen partner. 20% van de Nederlanders stuurt ook een bericht naar ex.
  • Bijna helft Nederland omzeilt piekmoment op mobiele netwerken.

Ruim een derde van de Nederlanders stuurt vooral uit beleefdheid een reactie terug aan mensen van wie ze een mobiele nieuwjaarswens ontvangen. Sommigen gaan zelfs nog een stapje verder. Zo stuurt bijna één op de tien Nederlanders een nieuwjaarswens die niet gemeend is. Een kleine groep (7%) flirt wel eens via de smartphone met anderen dan hun eigen partner of controleert de mobiele telefoon van de partner rond Oud en Nieuw. Een enkeling hoopt met het versturen van een Nieuwjaarsberichtje zijn of haar ex terug te winnen. Dit blijkt uit onderzoek van MeMo² in opdracht van T-Mobile onder 962 Nederlanders.

Vrouwen willen niks missen
Vooral vrouwen (40%) vinden hun smartphone tijdens de jaarwisseling extra belangrijk, omdat zij geen enkel berichtje, telefoontje of mailtje willen missen. Daarnaast willen zij nog meer dan mannen foto’s en video’s delen via social media. Ook bewaren vrouwen (32%) speciale berichten van familie en vrienden vaker dan mannen (20%).

Vrienden een sms, ouders een bel
T-Mobile verwacht een sterke stijging van het mobiele dataverkeer tijdens de komende jaarwisseling. Vooral jongeren in de leeftijd van 12-24 jaar denken deze jaarwisseling meer gebruik te maken van social media (59%) en WhatsApp/iMessage (56%). Ook verwachten zij fors meer foto’s en video’s te uploaden (56%). Een kwart van de jongeren geeft zelfs aan de hele Oudejaars-avond te sms’en en WhatsAppen. Eén op de vijf smartphonebezitters  verwacht ook gebruik te maken van Skype of Facetime. Opvallend is dat ruim de helft van de Nederlanders nog wel hun ouders belt om twaalf uur (52%). De rest van de familie, vrienden en collega’s moet genoegen nemen met een sms. Het gelukwensen van familie en vrienden in het buitenland gaat vooral via de mail.

Omzeilen piekmoment
Hoewel een derde van de Nederlanders gelijk om 00.00 uur gaat bellen of een bericht stuurt, is bijna de helft van plan de drukte te omzeilen door juist vóór of na het piekmoment te bellen, sms’en, WhatsAppen. Om verzekerd te zijn van optimaal bereik, zorgt een vijfde van de smartphonebezitters dat hun WiFi aanstaat. Eenzelfde aantal mensen verwacht gewoon goed bereik te hebben.

Deel deze release

Laatste nieuws