Den Haag,
13
juni
2014
|
10:27
Europe/Amsterdam

WK Hockey ook voor T-Mobile een succes

Samenvatting
  • Mobiel internetverbruik twee keer zo hoog als bij reguliere voetbalwedstrijd.
  • Speciaal indoor antennesysteem en extra mobiele antenne buiten stadion.
  • 40% van mobiel dataverkeer in en rond stadion door T-Mobile afgehandeld

T-Mobile heeft de mobiele capaciteit tijdens het WK Hockey uitgebreid om de tienduizenden hockeyfans die dagelijks het evenement bezoeken van supersnel mobiel internet te voorzien. Buiten het Kyocera stadion in Den Haag is een extra mobiele antenne geplaatst. Daarnaast zijn in het stadion zelf sinds 2013 speciale antennes voor sportstadions beschikbaar. Deze werden eerder succesvol ingezet tijdens de Olympische Spelen in Londen. De extra capaciteit zorgt  voor een superieur mobiel 3G en 4G-netwerk dat bijzonder geschikt is voor intensief gebruik tijdens sportevenementen zoals het WK Hockey. Dat dit geen overbodige luxe is blijkt wel uit de cijfers. Tijdens hockeywedstrijden gebruiken fans twee keer zo veel mobiele data als tijdens reguliere voetbalwedstrijden in het Kyocera stadion. Hiervan wordt ruim 40% via het 4G-netwerk van T-Mobile afgehandeld.

 

Lampros Iskos, Directeur Technology: “Wij willen onze klanten overal van supersnel mobiel internet voorzien. Door de mobiele capaciteit tijdens grote evenementen met de modernste technologie uit te breiden kunnen onze klanten mooie momenten direct en zonder onderbrekingen delen met vrienden en familie. De reacties van onze klanten bij het WK Hockey en afgelopen weekend Pinkpop bewijzen dat we daar steeds beter in slagen.”

Record op Pinkpop

Afgelopen weekend heeft T-Mobile het 3G als 4G-netwerk voor klanten op Pinkpop fors uitgebreid. Klanten reageerden zeer positief op social media en ook T-Mobile zag een record in mobiel internetgebruik op een festival. Klanten verstookten meer dan 1 Terrabyte mobiele data, genoeg voor een miljoen foto’s. Daarnaast werden ruim een kwart miljoen telefoongesprekken afgehandeld via het T-Mobile-netwerk. Voor, tijdens en na de storm op maandag bleef het netwerk bovendien goed functioneren. Toen probeerden veel klanten en familieleden elkaar te bellen.

Samen Meer Bereiken

Het zorgen voor een superieur mobiel netwerk op evenementen is onderdeel van Samen Meer Bereiken. Het netwerkprogramma bestaat uit drie onderdelen. Ten eerste worden forse verbeteringen doorgevoerd op het 3G-netwerk, waardoor klanten profiteren van verbeterd bereik binnenshuis. Daarnaast bouwt T-Mobile een geheel nieuw supersnel 4G-netwerk. Ten slotte verbetert T-Mobile het mobiele bereik op drukke plaatsen, zoals in voetbalstadions en tijdens evenementen.