Den Haag,
20
april
2017
|
06:00
Europe/Amsterdam

T-Mobile voor tweede keer op rij getest als het beste netwerk in Nederland

  • P3 communications, dé meest toonaangevende testautoriteit ter wereld, publiceert grootschalige, onafhankelijke, mobiele netwerktest voor Nederland, met deelname van alle Nederlandse netwerk-providers (KPN, Tele2, T-Mobile, Vodafone).
  • T-Mobile viert als enige het ‘Outstanding’ resultaat en twee jaar op rij de hoogste score met al haar klanten en biedt hen daarom twee dagen Unlimited internetervaring
  • Primeur: T-Mobile bewijst kracht van eigen netwerk door live tv-commercials via eigen 4G-netwerk uit te zenden op Nederlandse televisie

Vandaag heeft P3 communications de resultaten van het onderzoek naar de kwaliteit van de Nederlandse mobiele netwerken bekendgemaakt. T-Mobile heeft in deze jaarlijkse ‘P3 Connect Mobile Benchmark’ met 956 van de totaal 1.000 punten wederom de hoogste score behaald. In de twee categorieën Voice en Data scoort T-Mobile het hoogst. In alle drie de sub-meetgebieden, steden, dorpen en op verbindingswegen haalt T-Mobile scores rond de 95 procent en boekt exceptioneel resultaat op het streamen van video’s. Daarmee is T-Mobile voor het tweede jaar op rij als beste netwerk van Nederland getest en het enige netwerk dat een ‘Outstanding’ performance krijgt. Deze exceptionele waardering van het netwerk viert T-Mobile door alle klanten twee dagen, 48 uur aaneengesloten, Unlimited internet cadeau te geven.

P3 communications is wereldwijd dé testautoriteit en alle Nederlandse netwerk-providers (KPN, Tele2, T-Mobile, Vodafone) waren onderdeel van deze omvangrijke en onafhankelijke test. Daarmee is deze benchmark voor zowel consumenten, bedrijven en operators zelf, het meest waardevolle onderzoek in de markt. Ondanks dat P3 de scoringsindicatoren van de benchmark dit jaar heeft verzwaard, kwam T-Mobile zowel in de overall categorie Voice (bellen) als Data (internet) als beste naar voren en behaalde, net als in 2016, de hoogste score in Nederland.

Rachid El Hattachi, Chief Technology Officer van T-Mobile Nederland: “We zijn vanzelfsprekend bijzonder blij met deze geweldige uitkomst. Het unieke netwerk van T-Mobile biedt klanten meer stabiliteit, hogere datasnelheden en betere belervaringen tegen gunstigere prijzen dan welk concurrerend netwerk ook. Daarnaast kunnen we door de enorme capaciteit van ons netwerk - die dit jaar zelfs nog verdubbeld wordt - betaalbaar Unlimited data aanbieden. Dankzij een uitgekiende combinatie van frequenties, de meest geavanceerde technologie en het grootste aantal LTE-masten, blijft ons netwerk ook met de forse toename van het dataverkeer het beste presteren.”

Het beste netwerk voor Unlimited
Het bouwen van ons beste Unlimited-netwerk begon in 2012. T-Mobile koos er destijds voor om de technische infrastructuur (de hard- en software) helemaal vanaf de grond af aan te vernieuwen. Hierdoor hoefde geen rekening te worden gehouden met verouderde technologie en kon gekozen worden voor ’s werelds meest geavanceerde mobiele netwerktechnologie. Met deze krachtige technologie, genaamd Single RAN (SRAN), kan het hele netwerk op afstand worden beheerd en kunnen nieuwe toepassingen zeer snel worden doorgevoerd. Andere bijkomende voordelen zijn dat hiermee de kosten en het volledig groene energieverbruik laag gehouden worden, waardoor mobiel internet zo betaalbaar mogelijk wordt gehouden voor klanten.

LTE-netwerk
Met meer dan elfduizend 4G-masten op 4700 locaties heeft T-Mobile de grootste datacapaciteit van Nederland, met de hoogste mastdichtheid. Dat is van belang, omdat de kwaliteit van het signaal sterk afhankelijk is van de afstand tot een mast. Ook is het frequentiepakket van T-Mobile specifiek geschikt voor de verwerking van grote hoeveelheden data. De combinatie van veel 4G-masten, ideale frequenties en ’s werelds meest geavanceerde technologie stelt T-Mobile in staat om de toekomstige datagroei te kunnen verwerken van de miljoenen klanten die razendsnel en Unlimited willen gamen, video’s kijken, muziek streamen of bestanden downloaden.

2 Dagen Unlimited internet voor alle klanten
Met haar Unlimited-strategie maakt T-Mobile onbeperkt én betaalbaar mobiel internet toegankelijk voor iedereen. T-Mobile viert het predicaat ‘Outstanding’ voor hét Unlimited-netwerk met al haar huidige klanten. Tussen 8 mei en 16 juni krijgen zij een activatie-sms waarmee ze twee dagen (48 uur aaneengesloten) Unlimited internet kunnen activeren. Klanten die al een Unlimited abonnement hebben, kunnen een maand lang gratis films, series of documentaires streamen met Videoland. Meer over deze actie is te vinden op: www.t-mobile.nl/het-unlimited-netwerk

Primeur in Nederland: Live tv-commercials streamen via 4G-netwerk
Om het vertrouwen in ons eigen netwerk te onderstrepen, streamt T-Mobile vanavond, donderdag 20 april, als eerste bedrijf in Nederland live commercials op televisie. De elf commercials worden via het 4G-netwerk van T-Mobile gedurende de avond tussen 19:00 en 23:00 uur op diverse locaties in Nederland gefilmd en live via een controlekamer in Hilversum op RTL en SBS6 uitgezonden.

Over de P3 Connect Mobile Benchmark
De P3 Connect Mobile Benchmark NL geeft voor het derde jaar op rij, transparant inzicht in de prestaties van mobiele netwerken. Er bestond tot 2015 in Nederland geen, door de sector geaccepteerde, onafhankelijke test van mobiele netwerken die met wetenschappelijke precisie werd uitgevoerd. De benchmark biedt gebruikers een objectieve manier om de prestaties van verschillende mobiele netwerken met elkaar te vergelijken. Zo wordt er bij de tests gebruikgemaakt van rijdende meetwagens die testritten uitvoeren langs 17 grote steden, 19 kleinere woonkernen en verbindingswegen waarin en omheen gezamenlijk zo’n dertig procent van de Nederlandse bevolking verblijft.

De benchmark is belangrijk om de markttransparantie te vergroten en voor de mobiele operators om hun netwerkkwaliteit te meten en te vergelijken. De P3 Connect Mobile Benchmark NL laat bovendien de toonaangevende innovaties zien op de Nederlandse markt en eventuele zwakke plekken in de mobiele servicekwaliteit vanuit het perspectief van de klant. De benchmark vormt daarmee een onafhankelijk overzicht van de netwerksituatie in Nederland.

###

Alle details over de methodologie en de uitkomsten van het onderzoek zijn hier te vinden: