Den Haag,
22
januari
2024
|
13:07
Europe/Amsterdam

Odido onderschrijft rapport over de Staat van de Digitale Infrastructuur

Nederlandse koppositie op het gebied van telecom vraagt om constante investeringen

De Nederlandse digitale infastructuur, zoals telecomnetwerken, datacenters en internetexchanges, behoort tot de wereldwijde top. Maar de positie is ook een valkuil. Dat blijkt uit het rapport over de Staat van de Digitale Infrastructuur in Nederland dat vandaag door het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat is gepubliceerd. In het rapport is er speciale aandacht voor het belang  van kwalitatief hoogstaande telecomnetwerken voor de economie van Nederland. Odido onderschrijft dat belang en is trots dat het door middel van kennisdeling een bijdrage heeft mogen leveren aan het rapport .

De toppositie van Nederland als digitaal knooppunt is niet vanzelfsprekend en vraagt blijvende aandacht volgens het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Om het belang van die infrastructuur onder de aandacht van beleidsbepalers te brengen presenteert het ministerie vandaag de Staat van de Digitale Infrastructuur. Het ‘behouden en versterken van een veilige, betrouwbare en hoogwaardige digitale infrastructuur’ is een belangrijk uitgangspunt in het rapport en vormt bovendien een belangrijke prioriteit van het ministerie. Daarbij worden bovendien de telecomnetwerken als één van de vijf bouwblokken van de digitale infrastructuur aangemerkt door het ministerie.

Odido is blij met de erkenning voor het belang van de telecomnetwerken en is dan ook trots dat het bijdraagt aan de sterke digitale infrastructuur van Nederland, onder andere door het uitrollen van glasvezelnetwerken voor thuis en een zeer geavanceerd mobiel 5G-netwerk.

Wereldwijd toonaangevende netwerken
Odido en andere Nederlandse telecomproviders behoren met hun netwerken dan ook tot de wereldwijde top. Steevast eindigen Nederlandse telecomproviders bovenaan in de internationale ranglijsten van benchmark organisaties, zowel met het vaste netwerk als met mobiele netwerken. Deze koppositie is echter geen vanzelfsprekendheid en vraagt blijvende aandacht en investeringen. Bij Odido zetten we ons dagelijks in om onze klanten een nog betere netwerkervaring te bieden met de nieuwste technologieën en de laatste innovaties.  Op dit moment moderniseren we ons mobiele netwerk en voorzien we alle 5000 masten, verspreid over heel Nederland, van nieuwe antenneonderdelen. Zo bieden we klanten in de toekomst een niet eerder getoonde netwerkervaring, met ongeëvenaarde snelheden en nog meer capaciteit.

’Geavanceerde telecom is geen vanzelfsprekendheid’
Søren Abildgaard, CEO van Odido, is verheugd met de erkenning van het Ministerie van EZK: "We zijn blij dat de telecomsector met dit beleidsdocument erkenning krijgt die het verdient. Het feit dat Nederland over geavanceerde telecom netwerken beschikt die van wereldklasse zijn,  is namelijk geen vanzelfsprekendheid en vraagt niet alleen om constante aandacht van onze experts maar ook van beleidsmakers.”